Veilig chatten, beschermd je bankzaken regelen en anoniem het internet op is niet moeilijk: je moet alleen nét even weten wat je moet doen. Kom op zaterdag 3 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur naar het Privacy Café in de Bibliotheek De Mariënburg. Vrijwilligers van Bits of Freedom helpen je om online beter je privacy te beschermen.

Bijna iedereen gebruikt het internet. Maar niet elke website is even betrouwbaar en veel informatie over jouw online gedrag wordt opgeslagen en gebruikt voor diverse doeleinden. Het Privacy Café helpt je om te gaan met nieuwsgierige bedrijven en digitale criminelen.

Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om je privacy en veiligheid te verbeteren. Je moet er alleen even voor gaan zitten. Samen met vrijwilligers van Bits of Freedom loop je tijdens het Privacy Café in korte tijd de belangrijkste stappen door. Deelnemers nemen zelf een apparaat mee dat ze willen beveiligen. Dat kan van alles zijn: een laptop, een tablet of een smartphone.

De aandacht zal vooral gericht zijn op het beperken van digitale sporen en zorgen dat communicatie als mail, chat en internet beveiligd wordt. Het Privacy Café is opgezet om iedereen te helpen zijn of haar digitale veiligheid te vergroten. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan bij het Privacy Café terecht.