De maand oktober staat in het teken van Stoptober. In heel Nederland helpen rokers elkaar om 28 dagen niet te roken. Ook het college van gemeente Beuningen steunt dit initiatief en daagt inwoners die roken uit mee te doen aan Stoptober. Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De emotionele en fysieke verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggewuifd. Toch weten we dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De vraag is alleen: wanneer? Ervaring leert dat een positieve aanpak bijdraagt aan het succes van een stoppoging.

28 dagen

Uit onderzoek blijkt dat een periode van 28 dagen nét lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Bovendien zijn de ergste ontwenningsverschijnselen dan achter de rug. De kans om blijvend te stoppen met roken is maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt.

College gemeente Beuningen Stoptober

Het is nooit te laat

Wethouder Geert Hendriks rookt zelf niet, maar weet uit zijn omgeving dat het nooit te laat is om te stoppen: ‘Iedere stap die genomen wordt om te stoppen met roken, is er een in de goede richting. Stoptober helpt rokers over de drempel om een stoppoging van in ieder geval 28 dagen te wagen. Deze periode is overzichtelijk en samen stoppen is een stuk makkelijker!’

Stop ook!

Aan de eerste editie van Stoptober in 2014 deden ruim 40.000 Nederlanders mee. Rokers die in 2015 willen stoppen, kunnen zich aanmelden op www.stoptober.nl en de Stoptoberapp downloaden. Niet alleen via de app worden stoppers ondersteund en aangemoedigd, maar ook via social media, door mensen uit de eigen omgeving, mede-stoppers en andere bekende en onbekende Nederlanders. Zo maken we van Stoptober samen een succes!