Rachid Elhafi ging op bezoek bij basisschool de Verwondering. Hij vroeg hoe het nu eigenlijk echt zit met het plan van de gemeente om een busroute voor de deur te plannen. ‘Ik ben geschrokken en ook wel een beetje boos over de manier waarop deze beslissing is gemaakt. Ik heb in de pauze met eigen ogen gezien hoe kinderen hier pal aan de weg spelen. Daar een drukke buslijn, maar ook een eindhalte neerleggen, is van de gekke. Ik ga werken aan een motie om dit plan een halt toe te roepen.’

Bushalte Thermion

De bushalte voor de school zou in plaats komen van de bushalte die nu bij Thermion ligt. ‘Dat lijkt mij juist een hele handige plek’, aldus Elhafi. ‘Hier is een huisarts gevestigd en nog een aantal andere zorgaanbieders. Hier moet je als je het mij vraagt juist wél een bushalte hebben. Mensen die slecht ter been zijn en naar de huisarts moeten, zijn meer geholpen bij een huisarts in de buurt dan spelende kinderen op de basisschool.’

Voortschrijdend inzicht

Elhafi noemt de huidige plannen dan ook ‘gekkenwerk’: ‘Destijds is afgesproken dat de bushalte een keer verplaatst zou worden. Maar deze verplaatsing kan niet de bedoeling zijn. Misschien is er sprake van voortschrijdend inzicht en het is hoog tijd dat de gemeente dat ook onderkent. Als de buslijn met alle geweld veranderd moet worden, dan in elk geval niet zo.’

Veiligheid voorop

Elhafi wil er met een motie voor zorgen dat de bushalte niet pal voor de deur van de Verwondering komt. ‘Voor D66 staat veiligheid voorop. Juist bij kinderen. Zeker bij een basisschool, waar regelmatig kinderen spelen. Laten we het advies van de deskundigen van Veilig Verkeer Nederland opvolgen en het plan niet uitvoeren.’