Op donderdag 8 oktober vindt de presentatie plaats van de poëziebundel Vrije val, een door auteur/uitgever Chrétien Breukers samengestelde en ingeleide bloemlezing van Victor Vroomkoning. Hierin is, naast reeds gebundelde gedichten, niet eerder verschenen werk van hem opgenomen. Bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat, aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Dekker v.d. Vegt en uitgeverij De Contrabas nodigen u van harte uit voor de feestelijke presentatie van Vrije Val. In deze bundel zijn de mooiste gedichten van Nijmegenaar Vroomkoning bijeengebracht. Dat levert een the best of op, een kernbundel die het oeuvre van Vroomkoning samenbalt.

  • Tijdens de presentatie vertelt Qader Shafiq over de reis die hij onlangs maakte naar Afghanistan, samen met Arnon Grunberg. Hij leest gedichten die hij naar aanleiding van die reis schreef.
  • De huidige Nijmeegse stadsdichter Frouke Arns treedt op voor haar voorganger Victor Vroomkoning, die het ambt tussen 2006 en 2008 vervulde.
  • Chrétien Breukers spreekt Vroomkoning toe en overhandigt hem het eerste exemplaar van Vrije val, waarna Vroomkoning hieruit zal lezen.

Na afloop van de presentatie wordt een toost uitgebracht op het verschijnen van Vrije val en is er gelegenheid om de bundel te laten signeren.