De heer Th.J.G. Adriaansen en de heer A.J. Ruiter ontvingen op 13 september 2015 de Zilveren waalbrugspeld. Zij kregen de onderscheiding voor hun verdiensten voor vele projecten in de wijk Neerbosch Oost in Nijmegen. De heren Theo Adriaansen en Bert Ruiter zijn twee vrijwilligers die niet alleen het hart maar ook de handen op de goede plaats hebben. Ze werden al “Ernie en Bert” van wijkcentrum de Schalmei genoemd want er ging geen avond voorbij of er was wel iets te bespreken.

Zij hebben hun sporen verdiend. Enkele van de vele wijkactiviteiten waren , De Beheerscommissie  van de Schalmei, het Open Wijkoverleg, Buurtpreventie Neerbosch-Oost, Open Dag Neerbosch-Oost, nu Viva Symfonica, de wielerronde van Neerbosch-Oost, De Bewoners Budget Groep,  wijkblad de Partituur, Activiteitencommissie de Schalmei en ga zo maar door. De heer Ruiter is ook nog zeer actief voor de Zonnebloem. Het is moeilijk een activiteit te bedenken waar zij niet betrokken bij zijn geweest en meestal als aanjager en organisator.

Het is altijd mensenwerk en verbinden. Ze roeien vaak tegen de stroom in en blazen nieuw leven in zaken. Al met al twee mensen die de vaart er goed in hadden, maar op een gegeven moment wordt het tijd om het stokje over te dragen. Ze hebben nu beiden zich dertig jaar ingezet voor de wijk, met liefde en plezier, maar zij vinden dit feestje , 50 jaar  Neerbosch-Oost, een mooi moment om te stoppen.