Dankzij een alerte getuige werden in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 september meerdere fietsen, een scooter en een motor aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Een 51-jarige man uit Nijmegen is aangehouden en zit voor verder onderzoek vast.

Omstreeks 02.00 uur belde een oplettende getuige de politie om een verdachte situatie te melden. De getuige meldde dat een vermoedelijk gestolen rode motor in een kelderbox aan de Imkerstraat werd gezet. Agenten bezochten de woning, behorend bij de betreffende kelderbox.

De bewoner overhandigde de sleutel, waarna de kelderbox geopend kon worden. In de kelderbox werden negen fietsen en een scooter aangetroffen. In een tweede kelderbox, die met dezelfde sleutel geopend kon worden, werden een rode motor en acht fietsen aangetroffen. De 51-jarige bewoner werd aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal danwel heling van de goederen. De zeventien fietsen, de scooter en de motor, zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aangifte doen!

Het onderzoek naar de herkomst van de goederen is in volle gang. In ieder geval blijken de scooter en vier fietsen van diefstal afkomstig te zijn. De 13 overige fietsen zijn niet te herleiden naar een rechtmatige eigenaar. Het kan zijn dat deze fietsen gestolen zijn en dat de eigenaren hiervan (nog) geen aangifte hebben gedaan. De politie roept dan ook op om aangifte te doen wanneer uw fiets gestolen is en u dit nog niet hebt gedaan.

Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsendiefstal kan heel eenvoudig via internet, op www.politie.nl. Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.