De 400e Startersbeurs is op vrijdag 4 september uitgereikt door wethouder Tankir. Met deze beurs kunnen afgestudeerde jongeren een halfjaar lang werkervaring opdoen bij een werkgever.

Kim Reijnen is de 400e starter in de regio Nijmegen. Wethouder Tankir kwam persoonlijk bij het leerbedrijf NEC Nijmegen langs om de beurs uit te reiken en Kim succes te wensen met de leerwerkplek. “Veel afgestudeerde jongeren ervaren momenteel moeite met het vinden van een baan. De Startersbeurs biedt jongeren kansen op de huidige arbeidsmarkt. In Nijmegen gaat het zeer goed met de Startersbeurs. Daar ben ik trots op!” aldus de wethouder.

De Startersbeurs
Om jongeren tot en met 26 jaar een kans te bieden op de arbeidsmarkt, bieden gemeente Nijmegen en regiogemeenten sinds september 2013 de Startersbeurs aan. Met de Startersbeurs kunnen jongeren gedurende een half jaar werkervaring en vakkennis opdoen bij een bedrijf naar keuze. De starter ontvangt een vergoeding van € 500,- per maand, gefinancierd door de gemeente. Werkgevers zijn vrij om dit bedrag te verhogen vanuit eigen vermogen. De beurs wordt ingezet om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Uit onderzoek door Tilburg University blijkt dat meer dan de helft (60%) van de deelnemers aan de Startersbeurs daarna een betaalde baan vindt. Ruim twee derde (68%) van de werkenden vindt dat de Startersbeurs heeft bijgedragen aan het vinden van werk.

Uitreiking van de 400ste Startersbeurs. Kim Reijnen gaat  bij NEC aan de slag gaat. Turgay Tankir komt de beurs uitreiken. . Nijmegen, 4-9-2015 . dgfoto.
Uitreiking van de 400ste Startersbeurs. Kim Reijnen gaat bij NEC aan de slag gaat.
Turgay Tankir komt de beurs uitreiken.
. Nijmegen, 4-9-2015 . dgfoto.

422 jongeren in Rijk van Nijmegen
Inmiddels kunnen jongeren in 128 gemeenten gebruik maken van de Startersbeurs. In het Rijk van Nijmegen zijn er in totaal 422 jongeren aan de slag gegaan met dit instrument. De starterbeurzen zijn nu bijna allemaal vergeven. De komende periode onderzoekt de gemeente Nijmegen in overleg met de regio hoe vervolg wordt gegeven aan de Startersbeurs.