Technologische kunst zien, maken, doen en beleven daar draait het om tijdens Odd Junior op 19 en 20 september in het Natuurmuseum in Nijmegen. Tussen 13:00 en 17:00 zijn er op beide dagen tal van workshops en demonstraties van videomapping, door fruit bestuurde computers en magnetische vloeistoffen. Het zijn veelal kinderactiviteiten die de ouders minimaal zo leuk of fascinerend vinden. Het weekend wordt door Oddstream georganiseerd samen met het Natuurmuseum.

Met de workshop geluidskunst maak je een muzikale compositie met geluiden uit de Nijmeegse binnenstad en natuur, verder zijn er verschillende technologische nieuwtjes te zien zoals een door fruit bestuurde laptop die je zelf kunt uitproberen en zijn er experimenten te doen met magnetische vloeistof. En word ook uitgedaagd om een elektronisch insect in elkaar te knutselen met bewegende of zoemende vleugels en kun je een Virtual Reality-bril bouwen voor je eigen smartphone. “Als Oddstream willen we technologische ontwikkelingen laten zien en hoe je die zelf creatief kunt toepassen. Je krijgt dan regelmatig niet alledaagse combinaties te zien die leerzaam, leuk en verrassend zijn”, aldus Doeko Pinxt oprichter van Oddstream.

Het weekend is vrij toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds voor de creatieve industrie, de gemeente Nijmegen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij onderschrijven het belang van de verdere inbedding van technologische kunst in de samenleving. Het volledige programma is te vinden op www.oddstream.nl.