De nieuwe Lindenberg Blues op zaterdag 7 november aanstaande bevat een opvallende line-out. Want twee van de drie bands die er gaan optreden hebben hun roots in Nijmegen. Het festival wordt om 20.00 uur geopend door de Meryn Bevelander Band van de 12(!)-jarige Meryn Bevelander en zijn iets oudere broers. En de afsluitende act komt van niemand minder dan blues- en rockgigant Clemens van de Ven met zijn band.

Daartussen treedt de band Chicago Line op, een Duitse bluesband bestaande uit zes mannen en één vrouw die volgens de organisatoren het publiek in extase brengt. Organisator Leo Preusting: “We hebben duidelijk voor partyblues gekozen, omdat we de bezoekers allereerst natuurlijk goede muziek willen bieden, maar het moet vooral ook een feestje worden. Dus: voetjes van de vloer en dat gebeurt met de swingende muziek van bands als Chicago Line en Clemens van de Ven. Met dit programma denkt Lindenberg zeker vijfhonderd bezoekers te trekken.

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan; een ticket kost 15,00 euro en is zowel bij de voorverkoopadressen als online verkrijgbaar. Een all-inclusive ticket kost 30,00 euro. In dat geval krijgt de koper behalve entree tot het festival ook een bluesmaaltijd en een consumptie. Die kaarten zijn alleen via de website te bestellen.

Alle verdere informatie over programma, voorverkoopadressen en ticketing is te vinden op www.thebluesnijmegen.nl