Afgelopen weekend hebben duizenden bezoekers de Open Monumentendagen in Nijmegen bezocht. Het thema Kunst & Ambacht was een schot in de roos.

Veel gezinnen met jonge kinderen, studenten, toeristen uit het hele land en zelfs het buitenland kwamen naar Nijmegen. Het kinderprogramma in veel monumenten werd goed zocht, bij het kinderconcert in de Stevenskerk was het bomvol. Bezoekers wisten de ateliers en werkplaatsen in Honig Complex ook goed te vinden, ze werden er rondgeleid door ex-werknemers van de Honig.

Ook voor de Nijmegenaren waren er bijzondere monumenten te zien. De bunker uit WOII op het Valkhofpark was voor het eerst geopend voor publiek. In voormalig klooster en meisjespensionaat Mariënbosch werden bezoekers rondgeleid, het rijksmonument was na de renovatie voor het eerst geopend.
Ook bij de kunst- en ambachtenmarkt in de Stevenskerk en de culinaire ambachtenmarkt bij de Commanderie van St. Jan was het topdrukte.