Stiltewandeling met live muziek

Zondag 13 september is het najaar op een bijzondere wijze te ervaren bij Het Dijkmagazijn in Beuningen. Een stille wandeling door de uiterwaarden wordt opgeluisterd met geïmproviseerde muziek van Jacqueline van Koolwijk en Percusiem.
Het najaar in de Beuningse uiterwaarden geeft zoveel om je over te verwonderen: de rijpe oogst van zaden, bessen en vruchten, de verrassende kleuren van bladeren en grassen… Deze verwondering wordt intenser wanneer je in een groep in stilte wandelt.

De geïmproviseerde live muziek halverwege de wandeling ondersteunt en verdiept de stilte in jezelf. Door deze stilte gaat de aandacht zich dan als vanzelf richten op dat wat er toe doet; in de natuur en in jezelf. De natuurlijke omgeving wordt een spiegel van je eigen innerlijke natuur. Wandel mee en laat je verwonderen!
Jacqueline van Koolwijk is docerend en uitvoerend musicus.

Stiltewandeling met live muziek, zondag 13 september (en zondag 4 oktober), 10.30-12.00 uur.
Startplaats: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Deelname €6,-.
Voor info en reserveringen: info@vrijeklanken.nl en hetdijkmagazijn.nl.
De activiteit gaat door bij 4 of meer deelnemers.

 

Struintocht door Beuningse uiterwaarden

Zondag 13 september organiseert het Dijkmagazijn een struintocht voor het hele gezin. Met de broekspijpen in de sokken gaat de tocht dwars door de uiterwaarden en lopen door de nieuw gegraven geulen. Met een ervaren gids kom je op plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden.

In de Beuningse uiterwaarden zijn ruige stukken, waar zelfs de paarden en runderen maar zelden komen. Daar zijn de paadjes erg smal, en houden soms zelfs op. Maar wie goed uitkijkt en de gids volgt, kan doorlopen en komt op onverwacht mooie stukken natuur uit. Misschien zijn er sporen van vossen en reeën te zien.
Trek oude en stevige schoenen aan en een jas die niet opvalt, misschien zien we ze dan echt!

Struintocht, zondag 13 september, 14.00-15.30 uur.
Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Deelname volw. € 3,50 , kinderen € 2,50.
Voor informatie en evt. reserveren: hetdijkmagazijn.nl.