Stadsdichter Frouke Arns, schrijver Wout Waanders en literatuurwetenschapper Yvette Linders zijn de drie juryleden voor de Nijmeegse Literatuurprijs van 2015.

Frouke Arns (1964) is schrijver, vertaler en Stadsdichter van Nijmegen in 2015 en 2016. Ze studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en haar werk verscheen onder meer in Het Parool, de Poëziekrant, De Gelderlander, nrc.next en Het Liegend Konijn. In 2013 verscheen haar debuutbundel Mensen die je misschien kent bij uitgeverij Marmer. Frouke won onder meer de Meander Dichtersprijs, Aan het woord! en in 2011 de Literaire Prijs van Gelderland.

Wout Waanders (1989) studeerde Nederlandse Letterkunde en Bedrijfskunde. Hij is redacteur bij literair productiehuis Wintertuin en hij schrijft gedichten. Zijn werk verschijnt in verschillende tijdschriften en regelmatig treedt hij op, zoals op Lowlands, het Gedichtenbal en Zwarte Cross. In 2014 won hij Write Now! ’s-Hertogenbosch en in 2012 won hij de Poëzieprijs van de Stad Oostende.

Yvette Linders (1981) promoveerde aan de Radboud Universiteit op het onderwerp literaire kritiek. Ze werkt nu als docent aan de Universiteit Utrecht en geeft daar cursussen op de afdeling Literatuur en communicatie.

Prijs voor nieuwe schrijvers
De Nijmeegse Literatuurprijs is een wedstrijd voor alle nog niet gedebuteerde schrijvers die wonen, werken of studeren in Nijmegen. Alle genres zijn toegestaan, deelnemers sturen één tekst of maximaal drie gedichten in met een maximale lengte van 2.015 woorden. Net als vorig jaar is boekhandel Dekker v.d. Vegt hoofdsponsor van de prijs. Ook huiskamercafé Tati steunt de Nijmeegse Literatuurprijs.

De inzendtermijn voor de prijs opent op 1 september en sluit 31 oktober. De nieuwe jury leest daarna alle inzendingen en op vrijdag 11 december is de feestelijke uitreikingsavond. De winnaar ontvangt een bedrag van 500 euro, voor de tweede plaats is 250 euro beschikbaar en de derde prijs is goed voor 100 euro. Houd de website van de Nijmeegse Literatuurprijs in de gaten voor het programma van 11 december.

De Nijmeegse Literatuurprijs is een samenwerking van de Bibliotheek Gelderland Zuid, De Gelderlander, Op Ruwe Planken, Poëziecentrum Nederland en schrijver Frank Norbert Rieter. De prijs is na enige jaren van afwezigheid in 2014 opnieuw uitgereikt. De winnaar van dat jaar is Hein van der Schoot met het korte verhaal ‘Bij Lobith’.

Reglement en meer informatie: www.nijmeegseliteratuurprijs.nl