Op 23 september 2015 zijn Sil en Han Schippers van Schippers Optiek uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar 2015. Deze verkiezing vond voor de achtste keer plaats. Uitreiking Op woensdag 23 september vond het Business Event Ondernemer van het Jaar Beuningen plaats bij Gasterij de Arend in Winssen. Ruim 150 ondernemers en bestuurders uit de gemeente Beuningen waren getuige van een feestelijke uitreiking.

De avond werd geopend met de vertoning van de film “Bedrijvig Beuningen inspireert”. De bekenmaking werd omlijst met een optreden van “Memory Monroe Marilyn Monroe look a like” en een rode loper ontvangst voor alle gasten door de zanggroep WhatEver. Voorafgaand was er een VIP diner met genomineerden, sponsoren, partners, college van burgemeester en wethouders en genodigden. Nachtburgemeester Angela Verkuijlen trad op als gastvrouw en deed dit met allure.

Jury en genomineerden De jury bestond uit mevrouw Wilma Göttgens en de heren May Enning, Hans Peters en de winnaars van de laatste verkiezing de heren Lammert Moerman en Arnold Theuws.  De jury sprak van gedreven ondernemers en was onder de indruk van de bedrijfsvoering en marktbewerking van alle drie de genomineerde bedrijven: Schippers Optiek (Sil en Han Schippers), Schoenmode Verploegen (Jos Verploegen en Miriam Gerrits-Verploegen) en Jack Muller BV (Jack en Hellen Muller).

Om tot een beoordeling te komen maakte de jury een keuze aan de hand van de volgende criteria: onderscheidend zijn in de eigen branche/beroepsgroep, continuïteit van het bedrijf, uitstraling van het bedrijf, servicegerichtheid, maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en innovatief vermogen. De gemeente Beuningen initieert het jaarlijkse Business Event De Ondernemer van het Jaar Beuningen en de realisatie vond plaats in samenwerking met BusinessMedia4all.