Het ‘Red de Zorg Comité Arnhem en Nijmegen’ stonden samen bij de Airborne wandeltocht in Oosterbeek om de wandelaars aan te moedigen en op te roepen voor de Red de Zorg demonstratie op 12 september in Amsterdam. Ondanks de regen was het een waanzinnig succes. “De aandacht die de wandelaars hadden voor de demonstratie was groot. Ook niet heel gek natuurlijk, iedereen heeft wel iets met de zorg te maken. Mensen kwamen schrijnende ervaringen vertellen en konden daarbij een luisterend oor goed gebruiken (zie foto)” Aldus comitélid en Nijmeegse, Karlijn Hermsen. “We hebben 682 handtekeningen tegen de bezuiniging opgehaald en 4000 flyers aan de wandelaars uitgedeeld”

Beide actiecomités zijn een onderdeel van een van de 46 actiecomités die door het hele land oproepen om op zaterdag 12 september naar het Damrak in Amsterdam te komen om te demonstreren tegen de huidige bezuinigingen in de zorg. “De thuiszorg, dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap staan door overheveling naar de gemeente erg onder druk doordat er tot 40% minder geld beschikbaar voor is”, stelt het comité. “Tienduizenden mensen in het land verliezen hun recht op zorg en zijn er al 63.000 banen in de zorg wegbezuinigd.”

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 730.000 mensen is ondertekend. De Staatssecretaris heeft daarna toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de petitie. “Maar we stoppen pas als de zorg gered is. Daarom starten we de voorbereidingen voor de grote Red de Zorg demonstratie. De Volkspetitie nog niet getekend? Of wil je gebruik maken van het gratis vervoer naar de demonstratie in Amsterdam?

Ga naar de site www.fnvvoorzorg.nl