Nog een kleine maand totdat Nijmeegs arthouse LUX op 25 september transformeert in een wetenschappelijke speeltuin tijdens de Radboud Researchers’ Night. Het volledige programma is inmiddels rond en kaarten voor de avond zijn nu te koop.

De nieuwste toevoegingen aan het programma zijn onder meer de Orvillecopter – half dier, half machine – die over het Mariënburgplein zal vliegen, een geurwetenschapper die de zaal vult met verschillende geuren, de allerverslavendste chocolade en shotjes die je de volgende dag naar gras laten ruiken en de futuristische sci-fi show ‘Shadows in the cloud’ van PIPS:lab.

Voor de organisatie van de Radboud Researchers’ Night slaan de Radboud Universiteit, LUX en het Radboudumc de handen ineen. Op vrijdagavond 25 september ervaart de bezoeker hoe technologie de wetenschap continu beïnvloedt. Er valt te zien, luisteren en voelen, maar ook te proeven en te ruiken tijdens live experimenten, interactieve demonstraties, cabaret- en dansvoorstellingen, films en andere shows.

In totaal zijn er…

  • Dertien demo’s en live experimenten, van een genetisch waarzegger tot hologrammenkunst en van serious gaming tot racen met een robotarm.
  • Tien visual talks, korte praatjes van zo’n tien minuten waarbij de focus ligt op wat er te zien valt: mooie beelden en filmpjes van de meest fascinerende en uiteenlopende onderwerpen uit de wetenschap.
  • Negen shows, waaronder wiskundig wetenschapscabaret, de Zintuigenquiz en de ‘Mad science’ filmquiz, lezingen door wetenschapsjournalist George van Hal en een presentatie van de technologische mode van Pauline van Dongen.
  • Drie demo’s waarbij er iets te proeven valt: van verslavende chocolade tot gefermenteerde bierbouwsels.
  • Twee tentoonstellingen: Technopoetry op de begane grond en Hersenkunst in de foyer op de onderverdieping.

Kortom: één fantastische avond! Komt dat zien!