Op 26 september gaat de jeugdtheatervoorstelling Perenbomen bloeien wit van Theatergroep Kwatta en Theater Gnaffel in première in Theater Het Badhuis in Nijmegen. Perenbomen bloeien wit wordt gespeeld door vier acteurs en zes poppen en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman (1999) van Gerbrand Bakker.

Kees    Vroeger speelden we het

Klaas   We hebben het jarenlang gespeeld

Kees    We begonnen altijd buiten, bij de oude beuk

Klaas    De beuk was het startpunt

Kees    Meestal was het Klaas die aftelde

Klaas    Drie, twee, een, af.

De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen al heel lang ´zwart´: een spel waarbij de belangrijkste regel is dat ze hun ogen niet mogen opendoen. Maar als op een zondagochtend de broers en de hond Daan in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één klap. Perenbomen bloeien wit is een samenwerking tussen Theatergroep Kwatta en Theater Gnaffel uit Zwolle.

De première op 26 september is reeds uitverkocht. Voor de try out op 25 september om 19.30 uur in Theater Het Badhuis zijn nog plekken beschikbaar. Perenbomen bloeien wit reist t/m 13 december door het land. Kijk op www.kwatta.info voor overige speeldata en meer informatie.

Foto is gemaakt door Laura Luca.