De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 58-jarige Nijmegenaar, twee Arnhemmers van 25 en 51 jaar en een 33-jarige inwoner van Zevenaar aangehouden op het Binnenhof in de Nijmeegse wijk Hatert. Het viertal wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Twee personen liepen rond half twee ’s nachts met volle winkelwagentjes over het Binnenhof. Een getuige vond het verdacht dat ze op dit tijdstip aan het verhuizen waren en belde de politie.

In de winkelwagentjes zaten verhuisdozen met spullen die gebruikt worden bij hennepkwekerijen. Beide verdachten werden aangehouden. In de woning waar de spullen vandaan kwamen, troffen de agenten restanten van een hennepkwekerij aan. De twee aanwezige personen werden ook aangehouden. In een vrachtwagen voor de flat lag nog meer hennepafval. Ook constateerde de politie dat er voor de hennepkwekerij stroom is afgetapt. De spullen zijn in beslag genomen en de vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.