De derde artist-in-residence van Oddstream in 2015 gaat deze week van start. Kunstenaar Lotte Milene Bosman en producer Stefano Murgia combineren natuur en technologie in een geluidsinstallatie geïnspireerd op de hydrocultuur. Deze zal te zien zijn tijdens het derde Odd Junior weekend op 19 en 20 september in het Natuurmuseum en Odd Talks op 20 september de Lindenberg in Nijmegen.

Hoewel natuur en technologie in eerste instantie tegengesteld lijken, zijn zowel wetenschappers als kunstenaars bezig de twee te verenigen. “Zo worden boeren met een Google glass up-to-date gehouden over het welzijn van hun koeien, stuurt kunstenaar Makoto Azuma planten de ruimte in en maken kunstenaars verticale landbouw-installaties om ruimte te besparen en op een duurzamere manier groente te verbouwen. Er gebeurt veel op dit gebied en Oddstream wil deze ontwikkelingen laten zien aan een groot publiek” aldus Lieke Wouters, curator van Oddstream.

Het Odd Junior weekend en Odd Talks worden mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds voor de creatieve industrie, de gemeente Nijmegen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij onderschrijven het belang van de verdere inbedding van technologische kunst in de samenleving.

Odd junior is vrij toegankelijk, tickets voor de Odd Talks kosten € 8,00 en zijn via www.oddstream.nl te bestellen, daar is ook het volledige programma te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.