Vrede verbindt, dat is het thema van de nationale vredesweek van Pax van 19 t/m 27 september a.s. Ook in Nijmegen hebben verschillende betrokken organisaties en burgers hun handen ineen geslagen. Studio 104, Walk of Wisdom, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie en het Huis van Compassie hebben elkaar gevonden in de wil om deze Vredesweek tot een succes te maken.

Samen met de inzet van vele vrijwilligers staan zij garant voor een divers programma. De laatste jaren en maanden horen en zien we hoe in verschillende landen mensen in onveilige situaties moeten leven en daardoor op drift raken. Het maakt eens te meer duidelijk hoe belangrijk vrede is. In Nijmegen staan ze daar gedurende de Vredesweek op verschillende manieren bij stil.

Zo is in het weekend van 19 en 20 september het Vredesfestival aan de Kaaij, met daarbij muziek, kunst, dans. Er is  de hele week uitgebreide gelegenheid tot bezinning tijdens de Vlamloop rondom Nijmegen, georganiseerd door de Walk of Wisom. U kunt stilstaan bij vrede tijdens een bezoek aan de expositie ‘Acties voor vrede’ in Studio 104 of tijdens een vredeswake in de Valkhofkapel.

De week wordt afgesloten met ‘Vredesbruggen’, een bijzondere zondagmiddag met gesprekken en verdieping in het Huis van Compassie. Alle evenementen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De vele hartverwarmende en belangeloze bijdragen vanuit verschillende hoeken van onze stad zullen deze Vredesweek onvergetelijk maken. Voor meer informatie over de diverse programma onderdelen kijkt u op www.studio104.nlwww.walkofwisdom.nlwww.RLRNijmegen.nl of www.huisvancompassienijmegen.nl.