Fietsen langs wederopbouw monumenten in Wijchen. Met de onlangs verschenen nieuwe fietsroute maak je kennis  met alle wederopbouwmonumenten in Wijchen.  Dit betreft de monumenten uit de periode tussen 1940 en 1965. Er zijn 23 gebouwen en objecten in de route opgenomen. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2015 is het boekje gratis te verkrijgen bij de VVV Wijchen. 

De gemeente Wijchen is bezig met een boek over de wederopbouwtijd in Wijchen. Naar  aanleiding daarvan is deze fietsroute ontwikkeld. In het boekje wordt een korte uitleg gegeven over bijzondere gebouwen uit die periode. Bijvoorbeeld over de PéGé-woningen in Wijchen, de Damianuskerk in Niftrik en de watertoren bij Leur.

De fietsroute
Tijdens de 41 kilometer lange fietsroute komen verschillende  vormen van architectuur voorbij. Moderne woningen waarin veel gebruik wordt gemaakt van licht en de ruimte, maar ook traditionele woningen in stijl van de Delftse School. Startpunt van de fietsroute is bij VVV Wijchen in de Krullentoren. Hier is het routeboekje voor € 1,50 verkrijgbaar. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september is de route bij VVV Wijchen (Bronckhorstlaan 3, open van 10.00 tot 14.00 uur) gratis te verkrijgen.

 

Monumentenboek over de wederopbouw
Meer informatie over de monumenten uit de fietsroute zal in het monumentenboek over de wederopbouw tijd te vinden zijn.  Dit nieuwe boek  verschijnt waarschijnlijk eind 2015. Net als het eerste boek zal deze te zijner tijd te koop zijn bij het gemeentekantoor en de VVV Wijchen.

 

Deze fietsroute  is een initiatief van gemeente Wijchen in samenwerking met Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN).