Vanaf woensdag 2 september gaat het Nijmeegs Jongenskoor van start. Dit koor is een initiatief van het Augustijns Centrum de Boskapel en dirigente Wilma Drenthen. Veel jongens denken: zingen is voor meisjes. Maar met de slogan ‘zingen is stoer’ gaat de Boskapel de uitdaging aan om juist jongens weer aan het zingen te krijgen. 

In gemengde kinderkoren zijn vaak de meisjes in de meerderheid en voelen jongens zich wat minder thuis. De gevolgen zijn nu al merkbaar: volwassen koren hebben steeds meer moeite om mannen te vinden. Onlangs stelde het NOS-Journaal dit probleem aan de orde.

Met het Nijmeegs Jongenskoor steekt de Boskapel de oude traditie in een nieuw jasje. Het wordt dan ook geen kerkkoor, ook al zullen de jongens uiteraard ook eens in een zondagse viering zingen. In eerste instantie gaat het erom de jongens een wel heel bijzondere ervaring te bieden.

Ze zullen leren zingen en door stemgebruik, ademtechniek, notenlezen hun talent ontwikkelen. Tegelijkertijd ontdekken ze hoe gaaf klassieke, maar ook andere muziek kan zijn. En omdat muziek vaak gaat over wat er meer is tussen hemel en aarde verbreden zij hun horizon. Maar vooral is koorzingen een teamsport: je hebt elkaar nodig en je zet samen iets neer.

Het Nijmeegs Jongenskoor is bedoeld voor jongens in groep 4/5/6 die openstaan voor een bijzondere ervaring. De repetities starten na de zomervakantie op woensdag 2 september. De eerste vier keer zijn om kennis te maken en dus gratis. Van harte welkom.

Nijmeegs jongenskoor voor: jongens in groep 4, 5, 6. Elke woensdag 16.30-18.00 uur in de Boskapel, Graafseweg 276 o.l.v. Wilma Drenthen. Contributie: 225,- €/jaar (eerste 4x gratis) meer informatie en achtergronden op www.boskapel.nl of bel 024-3560070 (Marjolijn Esser).