Op zaterdag 3 oktober 2015 organiseert N.E.C. het evenement ‘Zet Racisme Buitenspel’. Het evenement is onderdeel van de landelijke campagne Onderhuids: een nationale campagne en dialoog over racisme samen met organisaties, verenigingen, sportclubs en onderwijs. Tijdens ‘Zet Racisme Buitenspel’ delen oud-N.E.C. spelers Arjan Ebbinge en Björn van der Doelen hun ervaringen rondom het onderwerp. Wethouder Renske Helmer van Sport opent de bijeenkomst. Deelnemers ontvangen een gratis kaartje voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag later die dag.

Voetbal is voor iedereen. Voetbal emotioneert, verbindt en brengt samen. Er is binnen de sport echter ook sprake van vooroordelen en racisme. In het kader van de campagne Onderhuids zetten N.E.C. en antidiscriminatiebureau Ieder1Gelijk zich in om betrokkenen rondom voetbal meer bewust te maken hiervan.

Algemeen Directeur van N.E.C. Bart van Ingen benadrukt: “Wij steunen deze bijeenkomst, omdat we als club graag helpen in de strijd tegen racisme. We realiseren ons dat we hierbij een voorbeeldfunctie kunnen hebben en een platform kunnen bieden. Bovendien zijn wij een club van de samenleving en is iedereen bij ons welkom, ongeacht kleur of ras.” 

Op het evenement ‘Zet Racisme Buitenspel’ staat zowel openlijk als onderhuids racisme centraal. Oud-voetballers Arjan Ebbinge en Björn van der Doelen (N.E.C.) delen hun ervaringen uit de voetballerij Daarnaast zal de Onderhuids IAT-test, een laagdrempelige vooroordelen-test, met de zaal gespeeld worden. Ook treedt singer-songwriter Charl Delemarre op, onder meer bekend van De Wereld Draait DoorGeorge Arakel (voorbeeld-allochtoon.nl) zit het evenement voor.

Informatie over ‘Zet Racisme Buitenspel’
Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Ieder1Gelijk en is onderdeel van de actie week van Football Against Racism in Europe (UEFA) en duurt van 14.45 uur tot 16.30 uur. Voor de bezoekers is er een wedstrijdkaartje voor de wedstrijd N.E.C.-ADO Den Haag.

Iedereen die graag wilt meepraten over het onderwerp, kan zich vóór 1 oktober opgeven bij roel.vandam@necdoelbewust.nl. Deelname is gratis.

Locatie: Goffertstadion
Adres: Stadionplein 1, 6532 AJ Nijmegen
Datum en tijd: 3 Oktober, 14.45 – 16.30, na afloop wedstrijd