N.E.C. Doelbewust is in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en Sportservice Nijmegen gestart met een eigen OldStars team. Op zaterdag 19 september om 10.00 uur wordt er op trainingscomplex De Eendracht een kennismakingsclinic georganiseerd voor geïnteresseerden. 60-plussers uit de regio Nijmegen kunnen gratis deelnemen aan deze Walking Football clinic.

OldStars is in 2013 geïnitieerd door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Speciaal voor dit project is Walking Football geïntroduceerd. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

N.E.C. gaat in oktober als negende Eredivisieclub van start met het OldStars project. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het project wordt er in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en Sportservice Nijmegen een kennismakingsclinic georganiseerd.

Start in oktober
Vanaf oktober worden de OldStars vijftien weken lang getraind onder professionele begeleiding. De cyclus wordt gestart met een fit-test en deelnemers ontvangen N.E.C kleding in bruikleen. Iedere training begint met een kop koffie waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. De cyclus wordt afgesloten met een landelijk toernooi waarbij er tegen andere OldStars teams wordt gestreden voor wie zich het beste team van Nederland mag noemen.

Om een indruk te krijgen van wat het OldStars project precies inhoudt, kunnen geïnteresseerden ook alvast een kijkje nemen op www.oldstars.nl

Interesse?
Lijkt het je leuk om vanaf oktober bij N.E.C. te voetballen en heb je interesse om op 19 september, om 10 uur met de clinic mee te doen op de Eendracht? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar e.groenen@nijmegen.nl of bel 06-11102945. Vrienden meenemen is natuurlijk ook mogelijk, geef wel goed aan in je aanmeldingsmail met hoeveel deelnemers je komt. Wees er snel bij, want we hebben ruimte voor maximaal 30 deelnemers.