De maand september biedt voor jong en oud volop evenementen in Groesbeek. Slenter over de Groesbeekse kermis en koop een lekkere zuurstok. Vier de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival in Groesbeek. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 organiseert diverse activiteiten ter gelegenheid van de 71ste verjaardag van Operatie Market Garden. In aanloop naar dit festival organiseert Groesbeek is genieten een Instagram-LiberationTour. Tot slot kan je de maand gezellig afsluiten onder het genot van een heerlijk glas Groesbeeks wijn tijdens de Nederlandse Wijnfeesten.

Kermis in Groesbeek
Van zaterdag 5 tot en met woensdag 9 september is het kermis in Groesbeek. Maak met de kinderen een ritje in de draaimolen of geniet van een versnapering bij een van de vele kraampjes.
Tijdens de Groesbeekse kermis kan de feesttent op de Horst natuurlijk niet ontbreken. 4 september wordt de kermis feestelijk geopend met Slam FM on tour. Vanaf 5 tot en met 9 september kan je feesten bij de Pop-schlagernacht en bij optredens van Anderkovver, De-ja-vu en DJ Maikel.

Ga mee met de Instagram-LiberationTour
In aanloop naar het Bevrijdingsfestival wordt er op zaterdag 12 september, in samenwerking met LiberationTour en Wijngaard Klein Amerika, een Instagram-LiberationTour georganiseerd. In een authentieke Dodge leidt de LiberationTour je de hele ochtend langs bijzondere historische plekken in en rondom Groesbeek. Na afloop bezoek je Wijngaard Klein Amerika. Hier neem je een kijkje bij een van de wijngaarden. Dit natuurlijk onder het genot van een glas wijn en wat lekkers.

Deelname kost niets. Er wordt alleen gevraagd om mooie Instagramfoto’s die later gebruikt kunnen worden door de samenwerkende partijen. Wil je ook mee? Meld je snel aan! Stuur een mail naar marketing@rtbkan.nl. Wil je meer informatie, kijk dan even op groesbeekisgenieten.nl

Vier de bevrijding
Op zondag 20 september is er van alles te beleven bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. 71 jaar Vrijheid wordt in Groesbeek volop gevierd. Ter gelegenheid van de 71ste herdenking van Operatie Market Garden worden er op het Dorpsplein verschillende activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje bij de Kindervrijmarkt of bezoek een van de vele shows die in het teken staan van de bevrijding. Daarnaast kan je ook meegaan met de LiberationTour. In een historisch militair voertuig ga je in ongeveer anderhalf uur langs de locaties van Operatie Market Garden en Rijnlandoffensief. Wil je van heel dichtbij een replica van een militair zweefvliegtuig zien? Deze WACO-glider staat op Klein Amerika.

Genieten tijdens de Nederlandse Wijnfeesten
In het laatste weekend van september wordt de negende editie van de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek georganiseerd. Bezoek de internationale wijnmarkt, maar proef ook zeker de Groesbeekse wijnen. Ontdek hoe van druiven de lekkerste wijn wordt gemaakt bij een van de wijnhoeves in Groesbeek. Daarnaast leer je wijn en spijs te combineren tijdens een workshops die je kan volgen en geniet je van spetterende muziekoptredens.

Genieten in het nieuwe winkelcentrum van Groesbeek
Het nieuwe winkelcentrum van Groesbeek is bijna af. Tijdens dit najaar kun je in het nieuwe winkelcentrum nog meer leuke winkels vinden. Ondertussen parkeer je de auto gratis in de overdekte parkeergarage en als er nog tijd over is, zoek je na het winkelen een restaurant waar je heerlijk kunt eten.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe centrum: www.groesbeekcentrum.nl.

Voor meer informatie kijk op groesbeekisgenieten.nl