Vanwege de verkeersveiligheid verdwijnt de najaarskermis uit het centrum van Nijmegen. De attracties verhuizen van de Hertogstraat naar de Mariënburgsestraat. Dit komt door de herinrichting van de Hertogstraat in 2006. Sindsdien stonden de attracties volgens de gemeente Nijmegen tot halverwege de rijbaan. In de straat gold daarom eenrichtingsverkeer, zodat niet alleen de Hertogstraat slecht bereikbaar was, maar ook Kelfkensbos en de Waalkade.

Om de verbinding tussen de attracties op Kelfkensbos en Mariënburg in stand te houden, verhuist de kermis naar de Mariënburgsestraat. Er komen kleinere attracties op het trottoir te staan. Om de bedrijven en de parkeergarage onder het stadhuis ook na de middag bereikbaar te houden, wordt op Wintersoord tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld. De opbouw van de najaarskermis (3 tot 11 oktober) begint woensdag.