Hoe laat je zien hoe mooi en bijzonder de gemeente Beuningen is? Voor sommigen zijn de prachtige uiterwaarden ‘the place to be’. Voor anderen de fijne sportvoorzieningen. Ger Loeffen en Willeke Guelen vragen met het initiatief ‘Dit is Beuningen’, in samenwerking met de gemeente Beuningen, inwoners naar hun favoriete plekken in Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt.  

Dat kan die ene boom zijn, die rustige visstek aan het water of dat gezellige bankje midden in het winkelcentrum. Door deze locaties met inwoners te verbinden ontstaan persoonlijke verhalen die de gemeente op een geheel nieuwe wijze in beeld brengt. Van binnenuit, door inwoners zelf. Deze verhalen kunnen andere inwoners inspireren, en een nieuwkomer zich thuis laten voelen. Of iemand motiveren om eens een bezoek aan de gemeente te brengen.

‘Dit is Beuningen’ in krant en online Om de twee weken wordt een verhaal van een inwoner van de gemeente Beuningen bij ‘Dit is Beuningen’ in de schijnwerpers gezet. Dit verhaal is te lezen op de Facebookpagina van de gemeente Beuningen (Facebook), de website van de gemeente (www.beuningen.nl) en in weekblad de Maas & Waler. Inwoners die ook graag hun mooiste plek en verhaal willen vertellen kunnen een e-mail sturen naar info@ditisbeuningen.nl.

De toekomst Met de verhalen als basis wordt in de toekomst mogelijk nog meer ondernomen. Bijvoorbeeld een interactieve website met een verzameling van alle mooie plekken, verhalen en foto’s, welke in samenwerking met Movements Group wordt gemaakt. Of een fiets- en wandelroute langs deze plekken. Uitvoering Fotograaf Ger Loeffen en historicus Willeke Guelen wonen allebei in Beuningen. Zij combineren hun kwaliteiten om van ‘Dit is Beuningen’ een geslaagd project te maken.

Ger en Willeke hebben een grote maatschappelijke en lokale betrokkenheid, een uitgebreid netwerk, vakkennis en vooral ook een groot hart voor Beuningen. “Trots zijn op je gemeente begint bij je eigen leefomgeving. Samen met de inwoners van Beuningen brengen we het mooiste ervan tot leven”, aldus Ger en Willeke. De gemeente Beuningen steunt dit initiatief, financiert het opstartbudget en deelt de verhalen. Burgemeester Carol van Eert: “We hebben zo veel mooie plekken binnen onze gemeente. En het zijn de verhalen van mensen die met trots over hun favoriete locatie vertellen, die het bijzonder maken. Ik ben dan ook enthousiast dat we deze parels met ‘Dit is Beuningen’ in beeld kunnen brengen en uit gaan dragen.”