Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich al meer dan 13.000 deelnemers aangemeld, waarvan tot nu toe 1350 uit Gelderland. De gemeente Nijmegen doet ook mee en gebruikt de resultaten van het onderzoek om het Nijmeegse fietsnetwerk verder te verbeteren.

App de fiets!
Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App store en Google Play – of rechtstreeks via www.fietstelweek.nl Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

Breedgedragen onderzoek
Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast de provincie Gelderland en enkele andere Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu én het Bredase hoger onderwijsinstituut NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Gemeente Nijmegen draagt actief bij
De gemeente Nijmegen draagt actief bij aan dit onderzoek, onder andere met een promotiecampagne op Facebook. De gemeente hoopt dat veel Nijmegenaren meedoen aan het onderzoek, zodat het veel fietsgegevens zal opleveren, waarmee de gemeente het fietsnetwerk verder kan verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.