Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer dag. Een dag om stil te staan bij de ziekte van Alzheimer. Het is de meest voorkomende vorm van dementie en komt vooral voor bij mensen boven de 65 jaar. In Wijchen besteden zij met drie activiteiten ook aandacht aan deze dag.

Bijeenkomst dementie en veiliger wonen

Hebt u of kent u iemand in uw omgeving met dementie? Wilt u meer weten over hoe u kleine aanpassingen in uw huis kunt doen? Of over technologische hulpmiddelen? Kom dan naar de bijeenkomst dementie en veiliger wonen op maandag 21 september om 19.00 uur in ’t Kompas, Passedwarsstraat 69-B in Wijchen. Het begint om 19.30 uur.

Meer informatie op de warenmarkt

Op donderdag 24 september staat MEER Welzijn op de warenmarkt. Zij geven informatie over geheugenproblemen en dementie. Heeft u vragen over dementie? Vermoedt of signaleert u het bij iemand in uw omgeving? Of bent u op zoek naar meer informatie over waar u ondersteuning kan krijgen? Kom dan langs op de markt!

Film ‘Iedereen Welkom’

Betrokken Wijchenaren en ondernemers hebben samen met de Wijchense Omroep een film gemaakt. Deze is 13 oktober voor het eerst te zien. In de film laten zij zien hoe je het beste om kunt gaan met iemand die vergeetachtig is of dementie heeft.