De 10 kilometer wedstrijdloop van de 10e FortaRock Bruggenloop Nijmegen had een verrassende uitkomst. Normaliter is er slechts één winnaar. Dit keer vierde de sportiviteit hoogtij en kwamen trainingsmaatjes Jorrit Cleij en Wouter Jansen gebroederlijk samen over de finish bij deze jubileumeditie. Vooraf bestempeld als favorieten, maakten ze dit ook waar in het sterke deelnemersveld. Jorrit en Wouter wisten de 10 kilometer af te leggen in 32 minuten en 51 seconden. Dorus Arts wist bij de heren een mooie derde plaats te behalen.

Winnares
Karen Wijlaars, winnares bij de vrouwen, had 39 minuten en 21 seconden nodig voor de ronde over de twee bruggen. Bij de dames completeerden Mirte Leloup (2e) en Inge Mutsaers (3e) het podium. Mike Foppen en Monique Nijkamp waren de snelste deelnemers bij de ‘7 kilometer en een beetje minder’. Burgemeester Hubert Bruls gaf het startschot en had bemoedigende woorden voor de circa 1000 enthousiaste deelnemers, welke zich waagden aan de inmiddels bekende ronde over de Snelbinder, Waalbrug en door de Nijmeegse stadsparken. S’middags wisten de kinderen zich goed te vermaken met de KidsRun (sponsorloop Vrienden van CWZ) en allerlei nevenactiviteiten.


Schot in de roos
Organisatoren John Aalbers en Carlos Baltus blikken terug op een geslaagde jubileumeditie. De toevoeging van de 10 kilometer bij deze 10e editie bleek een schot in de roos en voor herhaling vatbaar. De gastvrije ontvangst op Cultureel Terras De Kaaij leverde van talloze deelnemers ook enthousiaste reacties op. De verplaatsing naar de zondag bleek een minder succes, dan vooraf ingeschat. Komende editie zal traditioneel weer op de woensdagavond plaatsvinden. Woensdagavond 14 september 2016 kan met potlood in de agenda worden gezet.

Meer informatie en uitslagen van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en Kids Run Nijmegen via www.024sport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.