Vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2015, het laatste weekend in september, wordt traditioneel de Dutch Classics verreden in Nijmegen, de eerste internationale langebaanwedstrijd op de ISU-schaatskalender. Aan de start in het Triavium te Nijmegen staan snelle selectieschaatsers te popelen om het nieuwe schaatsseizoen af te trappen, en een poging te doen om de baanrecords aan te scherpen of een PR te rijden.

De tijden die gereden worden tellen mee voor de verdere kwalificatietoernooien in het schaatsseizoen. Er staan diverse afstanden op het programma, zoals voor de sprinters de 500 meter en voor de rijders van de lange adem staat er ook een 5.000 meter op het programma. Om mee te mogen doen zijn er scherpe limieten vastgesteld (zie onze website Dutch Classics: www.bgpnijmegen.nl en dan rechts de button ‘Dutch Classics’) zodat het toernooi vele selectierijders uit de Gewesten en nationale subtop trekt.

Ook doen selectierijders uit Duitsland en België mee. Jelena Peters uit België gaat haar eigen baanrecord van vorig jaar op de 5000m proberen  te verbeteren. De start van het toernooi is vrijdag 25 september om 18:00 uur, de toegang voor toeschouwers is gratis. Het is mogelijk om langs het ijs naar de snelle rijders te kijken, of onder het genot van een warm kopje chocomel op de scoreborden de wedstrijd te volgen en de huldigingen van de winnaars bij te wonen.