Zaterdag 26 september is illustratrice Floor Rieder te gast bij Dekker v.d. Vegt. Zij heeft de succesvolle kinderboeken Het raadsel van al wat leeft en een nieuwe uitgave van Alice in Wonderland van prachtige tekeningen voorzien. Zij zal vertellen over haar werk, voorlezen en signeren. Tijd: van 15.00 tot 16.30 uur.

In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde. Dit memorabele jubileum was aanleiding om De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren. En wie zou dat beter kunnen dan Gouden Penseel-winnares Floor Rieder? Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel van alles wat leeft. Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit.

Zondag 27 september is Frits Spits, een van de bekendste radiomakers van Nederland, te gast bij Dekker v.d. Vegt. Hij wordt geïnterviewd over zijn net verschenen boek De Standaards van Spits, luistergids van zijn mooiste Nederlandstalige liedjes, door Maarten Steenmeijer. En er is een muziekquiz waarbij De Standaards van Spits te winnen is. Tijd: van 16.00 tot 17.00 uur

De Standaards van Spits is een unieke reis door Nederlandse pop- en kleinkunstmuziek inclusief
4 CD’s. Aan de hand van 90 liedjes loodst rasverteller Frits Spits ons door tekst en inhoud van de mooiste Nederlandstalige liedjes van de afgelopen 60 jaar. Van Corry Brokken tot Maaike Ouboter, van Ramses Shaffy tot Claudia de Breij. Van Peter Koelewijn en Armand naar Thé Lau en Typhoon.

Maarten Steenmeijer is hoogleraar Spaanse Taal en Cultuur aan de RU, literair criticus en vertaler. Hij schreef o.a. Golden Earing, rock die niet roest. Gratis entree, wel graag aanmelden via 024 3020130 of info@dekkervdvegt.nl.