Nog geen maand nadat haar nieuwste boek ‘Jij zegt het’ is verschenen, staat Connie Palmen al op het podium van de Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Waarom koos ze ervoor om ‘verrader’ Ted Hughes, van het beroemde liefdespaar Ted Hughes en Sylvia Plath, een stem te geven? Ga op 7 oktober om 20.00 uur naar de bieb en je hoort het uit eerste hand.

Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In ‘Jij zegt het’ laat Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk. Een huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar. Zijn leven wordt door haar dood beheerst en dat gebruikt Connie Palmen als uitgangspunt. Frank Tazelaar, directeur van Literair Productiehuis Wintertuin, stelt Connie Palmen op 7 oktober alle vragen die jij graag zou willen stellen.

Schrijfster Griet Op de Beeck sprak deze week, tijdens haar optreden voor een uitverkochte zaal in de Bibliotheek De Mariënburg, vol lof over Connie Palmen en haar nieuwste roman. Het boek werd ook juichend ontvangen in diverse recensies. “Jij zegt het is Palmens beste roman,” aldus NRC Handelblad. Koop je kaartje voor deze avond op www.obgz.nl.

Wat: Connie Palmen, interview door Frank Tazelaar
Waar: de Bibliotheek De Mariënburg
Wanneer: 7 oktober
Tijd: 20.00-22.00 uur

Kaartjes: www.obgz.nl
Prijs: Leden/studenten €10,- | Overige bezoekers €12,50