Het pittoreske grensdorpje Zyfflich (vlakbij Nijmegen) is al sinds vele jaren bekend als Blues mekka van de laaglanden. Het festival van Woodstock en blues trekt jaarlijks bijna 2000 muziek liefhebbers naar Zyfflich. Omdat Jazz uit de blues is ontstaan willen wij met de volgende Jazz avond een nieuwe muzikale stap zetten.
De muziekvereniging Zyfflich presenteert op 19 september 2015 vanaf 19.00 uur in de Dorfscheune Zyfflich de baJAZZo Bigband uit Emmerich. Een lokale band die met een super sound en met gevoel het publiek weten te raken.

Twintig jarig bestaan
De Duits / Nederlandse Bigband met 18 enthousiaste muzikanten uit Kleve, Wesel en uit de Achterhoek vierde vorig jaar het twintig jarige bestaan. Ze wonnen onder andere de publiek prijs van de Volksbank Emmerich-Rees, speelden op WDR-TV en speelden samen met Malcom “Molly” Duncan (average white band) of Ludwig Nuss (schuiftrompettist van de WDR Bigband) Één studio-CD is opgenomen en wordt binnenkort uitgebracht. Op de live-CD moet u nog even wachten, deze wordt opgenomen.

Doordat de bezetting al jaren hetzelfde is en veel samen gespeeld is, onder leiding van de saxofonist Christian Mallach , afgestudeerd op de hoge school voor populaire muziek in Arnhem staat de baJAZZo Bigband bekend als professionele en goed ingespeelde homogene Bigband. Ze overtuigen u muzikaal, zowel met gevoelige ballades als met stevige muziek. Het repertoire spant een boog tussen de huidige Bigband swing, rock, latin en funk muziek.
Carla Herlfterkamp, afgestudeerd zangeres en zangcoach uit Nederland, vult de Bigband sound aan met haar gevoelige en variabele stem aan en interpreteert jazz muziek net zo goed als pop muziek.

De avond word geopend door de Jazzabo Bigband. Deze band is de jongere generatie die voort is gevloeid uit de baJAZZo Bigband maar allang volgroeid is tot een volwaardige Bigband die met hun eigen stijl een afwisselend programma laat horen. De jonge zangeres Nelly Bühnen uit Kleve ondersteunt de baJAZZo Bigband met haar ervaren stem uit de jazz, pop en musical en spreekt met haar kwaliteiten vooral het jongere publiek aan.
Liefhebbers van echte Bigband muziek maar ook muziekliefhebbers in het algemeen komen deze avond aan hun trekken. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 euro in de voorverkoop en € 12,00 euro in de voorverkoop.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij Haus Polm in Zyfflich of kunnen bij www.ihrefragen@bajazzo-emmerich.de worden gereserveerd.