Het asielzoekerscentrum (azc) in Nijmegen organiseert zondag 27 september een open dag. De open dag van het azc valt in het weekend van de landelijke burendag. Iedereen die eens op het azc een kijkje wil nemen, van omwonenden en studenten tot keten- en samenwerkingspartners van het COA, is tussen 13:00 uur en 17:00 uur van harte welkom.

Onderdeel van de buurt

De landelijke burendag is een landelijk evenement waar buurtbewoners in het laatste weekend van september door lokaal georganiseerde evenementen nader met elkaar kennis kunnen maken. Het azc is uiteraard ook onderdeel van de buurt en haakt met de open dag graag in op dit evenement.

Programma

Op het azc zelf staat onder andere een informatiestand en kunnen bezoekers versnaperingen krijgen. Ook worden  er rondleidingen gegeven door bewoners. Aansluitend aan het azc (maar buiten de locatie) worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd waar de bezoekers vanuit het azc naartoe door kunnen lopen. Ook de kinderen en bewoners van het azc zelf zullen daar ongetwijfeld tijdens het evenement te vinden zijn!

Aanmelden niet nodig

Interesse? Kom zondag 27 september langs in Nijmegen, Dommer van Polderveldtsweg 112. Vooraf aanmelden is niet nodig.