Geïnspireerd op The Voice of Holland. Een festival waar amateurspelers hun spel verdiepen door coaching van de jury. Voorrondes bijn van start, je kunt nu kaarten reserveren info@deverspiegeling.nl. 26 en/of 27 september 2015, aanvang 19:30 uur. €10,- per avond. Je ziet dan 4 groepen:

26 september

Michiel Kruidenier & Karin Verwoert

Langer Houdbaar

Selin Kanca en Elif Uzal

Ilse Peeman

27 september

Theatergroep Het Linnen

Esther van der Wel

Toneelgroep Blent

WOW EFFECT Theater

Waar

Theaterzaal van Kunst & cultuurplein de Verspiegeling Biezenstraat 79-1, Nijmegen

The Play of Nijmegen

Tijdens de voorrondes presenteert elke groep één enkele scène uit zijn (reeds bestaande) stuk of een geheel nieuw ontwikkelde scene. Geïnspireerd op The Voice of Holland kiest de jury in de voorrondes welke groep ze door wil laten gaan naar de finales. Als meerdere juryleden voor één groep kiezen, kiest de jury de best passende coach uit hun midden.

Als één jurylid een groep door laat is hij/zij automatisch de coach van die groep. In de acht weken tussen de voorrondes en de finales vindt de coaching plaats in de vorm van repetitiebezoeken. Het ervaren oog van de coach zal het spel en de regie op scherp zetten, zodat de groepen tijdens de finales het beste van zichzelf zullen laten zien.

Tijdens de finales vertonen de groepen hun voorstelling voor jury en publiek waarna er uitgebreid met alle partijen zal worden nagepraat over de keuzes, het maakproces en het eindresultaat. Na afloop van alle voorstellingen zal de jury zich terugtrekken om vervolgens de mooiste voorstelling als winnaar bekend te maken. Hierin zal de jury het oordeel van het publiek meewegen in haar keuze.

De winnaars winnen naast de eer, ‘THE Play of Nijmegen’ te zijn, een masterclass. Alle finalisten zullen na afloop een uitgebreid juryrapport nagestuurd krijgen. De finales vinden plaats op 20, 21 en 22 november 2015, 22 november, na afloop van de laatste voorstelling en beraad van de jury, vindt de prijsuitreiking plaats.

Team

Jury: Marianne Hermans – Theatermaker en theaterdocent Rik Luijmes – Regisseur & acteur Pieter van Terheijden – Acteur & regisseur. Artistieke leiding & productie: Elly Snip, artistiek en zakelijk leider van de Verspiegeling. Vrijwilligers: Lotte Buiting, Rosanne Langendijk en Sandra de Ridder. ‘The Play of Nijmegen’ is een initiatief van Kunst & Cultuurplein de Verspiegeling en wordt ondersteund door gemeente Nijmegen.