Op vrijdag 11 september 2015 trappen N.E.C. Doelbewust, Sportservice Nijmegen en de amateurvoetbalverenigingen sv Hatert, vv OSC, sc Woezik, Beuningse Boys, Unitas en vv Heijen de speciaal voetbalcompetitie regio Nijmegen af bij Beuningse Boys. De speciaal voetbalcompetitie is een competitie voor kinderen met een beperking. Op deze manier krijgen ook deze kinderen de mogelijkheid om in hun omgeving wedstrijden te spelen.

Drie jaar geleden startte N.E.C. Doelbewust en Federatie Amateurvoetbal Nijmegen de competitie samen met acht amateurverenigingen uit de regio. De competitie is een enorm succes en dit werd in april dit jaar nog eens extra bekrachtigd door ondertekening van de intentieverklaring. N.E.C. Doelbewust voorzitter Berrie Schattenberg en de voorzitters van de verenigingen sv Hatert, vv OSC, sc Woezik, vv Heijen, De Treffers, Oranje Blauw, Unitas ’28 en Beuningse Boys waren aanwezig om de verklaring te tekenen. Het was een mooi moment, want drie jaar geleden voetbalden er nog maar vier mensen met een beperking bij sv Hatert. Momenteel zijn dat er 120 op en rond de Nijmeegse voetbalvelden.

Uniek concept
Peter Janssen, initiatiefnemer en voorzitter van de Voetbal+ afdeling van sc Woezik: “Het is fantastisch om te zien dat steeds meer verenigingen uit de regio zich aansluiten. De competitie is vorig jaar erg goed verlopen. In onze aanpak staat de succesbeleving van de sporter centraal, dus de spelregels worden aangepast naar sportieve prestaties en het cognitief vermogen van de sporter. De landelijke G-teams van de KNVB voorzien hier niet in en daardoor zijn de verschillen erg groot. Daarom hebben wij een competitie buiten het reguliere circuit opgestart.”

Erik Groenen, combinatiefunctionaris N.E.C Doelbewust en de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen: “Zonder de gedrevenheid en passie van de amateurverenigingen die hierbij zijn aangesloten, was dit niet gelukt. Veel vrijwilligers van deze verenigingen steken hier week in week uit veel tijd en energie in. Naast de inzet van de amateurverenigingen laat deze competitie ook zien wat de kracht is in de samenwerking van N.E.C. Doelbewust en de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen. De samenwerking tussen de amateurverenigingen en BVO begint steeds meer zijn vruchten af te werpen.”

Programma kick-off
De kick-off is om 18.45 uur op het sportpark van Beuningse Boys (Ooigraaf 2, Beuningen). De eerste fluitsignalen zullen rond 19.00 uur klinken. Alle teams keren huiswaarts met een mooie N.E.C. speciaal voetbalbeker, uitgereikt door N.E.C-mascotte Bikkel.