Zondag 6 september om 11:00 uur vindt in Nijmegen de tiende editie plaats van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen. Zo’n 1000 hardlopers maken zich op voor het fraaie parcours over de Waalkade, de Snelbinder, de Waalbrug, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van bijna 7 kilometer en de nieuw aan het programma toegevoegde 10 kilometer. Hierbij word er langs het nieuwe stadseiland Veur-Lent gelopen. Hoogtepunt is de passage over de twee Nijmeegse bruggen met het fantastische uitzicht. Het laagdrempelige evenement, waar met name recreatieve lopers aan meedoen kent bij de tiende editie een sterk deelnemersveld.

Met Jorrit Cleij en Mike Foppen staan de nummer 2 en 3 van afgelopen editie weer aan de start. Titelverdediger Jesper van der Wielen is nog ongewis over zijn deelname. Bij de dames worden Murielle Ferraye en Mirte Leloup voorin verwacht. Voor lopers ziet de weersvoorspelling van zondag er goed uit, waarmee er pefercte omstandigheden zijn voor een snelle tijd.

Deelnemen
Deelname aan de FortaRock Bruggenloop Nijmegen is mogelijk met na-inschrijving tot 30 minuten voor de start op het start/finish-terrein aan de Waalkade. Naast de Bruggenloop Nijmegen zal er aanstaande zondag vanaf 10:00 uur op de Waalkade ook de KidsRun Nijmegen plaatsvinden. Dit is een aparte jeugdloop voor basisschoolkinderen waarbij er geld wordt ingezameld voor de Vrienden van CWZ.

Meer informatie over de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en Kids Run Nijmegen via www.024sport.nl