Inwoners van de gemeente Nijmegen konden vanaf de introductie van de papiercontainer meedoen met een fotowedstrijd. Dar ontving veel leuke foto’s met daarop de situatie zonder papiercontainer en de nieuwe situatie met papiercontainer. In totaal krijgen 5 winnaars een gratis diner voor twee bij restaurant Plaats1 in Nijmegen.

Fotowedstrijd en winnaars
Door foto’s te maken van de situatie met en zonder papiercontainer is goed te zien dat de opslagplek van oud papier en karton veel opgeruimder oogt met de papiercontainer. De winnaars die dit goed hebben weergegeven zijn: mevrouw Vroom, mevrouw Renkens, familie Waas, meneer de Booys en mevrouw Akkermans uit Nijmegen. Ze ontvangen allemaal een gratis diner voor twee bij restaurant Plaats 1 in Nijmegen.

Waarom oud papiercontainers?
Met het invoeren van de papiercontainer willen de gemeente Nijmegen en Dar het scheiden van afval stimuleren en de hoeveelheid restafval terugdringen. Uit onderzoek weten we dat er jaarlijks nog circa 170.000 kilo papier in het Nijmeegse restafval zit. Dit papier verdwijnt in het restafval en kan niet meer als grondstof voor nieuw papier gebruikt worden. Daarnaast blijkt uit ervaringen dat met het invoeren van papiercontainers het scheidingsresultaat sterk verbetert. Het scheiden van oud papier is goed voor het milieu, verenigingen en inwoners zelf. Inwoners hoeven minder vaak betaalde restafvalzakken te kopen als zij papier goed scheiden.

Wist u dat…?
– …er jaarlijks circa 1.700.000 kilo papier in het restafval zit in de gemeente Nijmegen? Dit zijn ongeveer 340 vrachtwagens vol. Zonde, want dit kan niet meer worden gebruikt als grondstof voor nieuw papier.
– … oud papier in Nederland veruit de belangrijkste grondstof is voor nieuw papier? De vezels waar oud papier van wordt gemaakt bestaan gemiddeld uit 75% oud papier en soms wel uit bijna 100%!

Meer informatie of vragen?
Meer informatie op www.dar.nl/papiernijmegen. Voor de aanbiedregels van alle afvalsoorten kijken inwoners op (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer. Ook kunnen zij de Dar app downloaden en een melding ontvangen wanneer ze welk afval buiten kunnen zetten. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl.