Zondagavond kregen politie en brandweer een melding van wateroverlast in een appartementencomplex aan de Bosbesstraat. De oorzaak daarvan lag bij een appartement op de bovenste verdieping waar men blijkbaar bezig was om een hennepkwekerij op te ruimen.

In een appartement op de onderste etage was een grote hoeveelheid water met daarbij potgrond uit het toilet omhoog gekomen. In enkele daarboven gelegen appartementen bestond de overlast alleen uit zwart water dat de woning binnen was gestroomd.

In de woning op de bovenste verdieping bleek niemand aanwezig te zijn. Nadat de deur van de woning geopend was bleek dat daar kort geleden hennep was geoogst. Daar stonden meer dan 150 lege bloempotten. Tevens lag in de woning apparatuur die geschikt is voor het kweken van hennep. Blijkbaar had men geprobeerd alle gebruikte potgrond door het toilet te spoelen met als gevolg grote overlast en schade bij de benedenburen.
Na overleg met de officier van justitie is de hennepkwekerij geruimd. Liander stelde vast dat er in de woning illegaal stroom was afgetapt.  De woningstichting heeft de schade opgenomen en de woning afgesloten. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.