Op 8 en 9 augustus 2015 van 11.00 tot 17.00 uur nodigen 4 Brummense tuinen u voor de laatste keer in 2015 uit, om deze unieke tuinen te bezoeken. De deelnemende tuinen zijn het Rhienderenseveld, de Brummense Overtuin, Hofstede het Holt en Tuin aan ’t Leusvelt. Het is heel aantrekkelijk om de tuinen per fiets te bezoeken en tegelijkertijd te genieten van het mooie buitengebied van de gemeente Brummen.

Het Rhienderenseveld, Voorsterweg 85, 6971 KA Brummen, heeft als bijzonderheid ronde vormen in het ontwerp toegepast en zijn zichtbaar in borders en beukenhagen. De kleuren van de bloemen in de borders meanderen door de tuin. Het experiment met de wilde bloemenweide is geslaagd. “Een Frans feestje op Brummense bodem” is het al genoemd. Een oase van 1500 m2 kleur- en bloemenpracht. Jack Jonas exposeert zijn beelden en de natuur is zijn grote inspiratiebron.

De Brummense Overtuin, Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen
De tuin ligt in het hart van Brummen. De voortuin is formeel met buxusvakken. In de parkachtige achtertuin ligt een fraaie langwerpige vijver. Verder vindt u er witte stamrozen, pergola’s, een bosvijver en een prieel omgeven door verhoogde beplanting.

Tuin aan ’t Leusveld, Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen
Het is een romantische tuin omgeven door het natuurgebied ’t Leusveld en is dit jaar voor het eerst opengesteld. Er is een boomgaard, een grote vijver, zaailingen en gemengde borders.

Hofstede Het Holt, Spankerenseweg 55 6974 LB Leuvenheim
Tussen de Veluwezoom en de IJsselvallei ligt de boerderij uit 1783, geflankeerd door twee bakhuisjes. De tuin dateert uit 2006. Een graspad voert u door de hoogstamboomgaard. Verder zijn er borders, een kruidentuin en een paddenpoel.