Op zaterdag 29 augustus en 30 augustus 2015 staat het centrum van Nijmegen voor de elfde keer in het teken van het Gebroeders van Limburg Festival; het grootste, middeleeuwse festival van Nederland. Tijdens dit weekend zal het centrum van Nijmegen worden omgetoverd tot een schilderachtig tafereel van middeleeuwse optochten, voorstellingen en andere festiviteiten, volledig in het teken van de drie bekende Nijmeegse schilders. Om deze Nijmeegse traditie op te nemen in haar filmcollectie, is de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld op zoek naar bewegende beelden van het Gebroeders van Limburg Festival, om te preserveren voor het nageslacht en om te vertonen tijdens de drukbezochte jaarlijkse voorstelling in De Vereeniging, te Nijmegen.

Zet uw filmmateriaal in de spotlight
De stichting is op zoek naar (bewegend) beeldmateriaal van Het Gebroeders van Limburg festival. Heeft u gefilmd tijdens een van de optochten, shows of demonstraties in de afgelopen elf jaar? Misschien kent u wel iemand die over beeldmateriaal beschikt, over het Gebroeders van Limburg Festival? Dan komt de stichting graag in contact met u. De stichting bekijkt, bewaart en vertoont deze beelden zodat ook de rest van Nijmegen deze historische traditie van Nijmegen kan bewonderen. Deze beelden worden, dankzij een hecht samenwerkingsverband met het Regionaal Archief Nijmegen (RAN), gepreserveerd in de zogenoemde ‘koude kluis’ van het RAN.

De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld zet zich als sinds 1984 in voor het verzamelen, behouden en vertonen van bewegend beeld, met als middelpunt de rijke historie van Nijmegen. In de afgelopen 30 jaar verzamelde de stichting kilometers aan bewegend beeld over Nijmegen op verschillende dragers, zoals video en DVD, en uit de verschillende culturele lagen van de bijzondere Nijmeegse samenleving. Eens per jaar vertoont de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld een selectie van het verworven filmmateriaal in De Vereeniging, te Nijmegen. Naast deze jaarlijkse voorstellingen organiseert de stichting ook meerdere keren per jaar gethematiseerde en persoonlijke filmvoorstellingen op locatie.

Neem contact op met de stichting via info@NSBIB.nl om uw filmmateriaal te doneren. Kijk op www.SNBiB.nl voor meer informatie over de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld en voor interessante achtergrondinformatie over het Gebroeders van Limburg Festival.