Nog iets meer als twee weken te gaan voordat de jubileumeditie van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen zal plaatsvinden. Stichting 024 Sport zal het 10-jarig jubileum niet ongezien aan zich voorbij laten gaan. Op zondag 6 september kunnen alle hardlopers zich opmaken voor een mooie uitdaging over de Nijmeegse bruggen.

FortaRock Bruggenloop XL
In het kader van het jubileum wordt er uitgeweken naar de zondag. Hiermee is de gelegenheid om na afloop onder genot van een drankje het jubileum te vieren bij Cultureel Terras de Kaaij. Naast de jubileum-party is er een nieuwe afstand: de 10km wedstrijdloop oftewel de FortaRock Bruggenloop XL. De start van de FortaRock Bruggenloop XL (10km) is om 11:00 uur. De ‘7km en een beetje’ zal starten om 11:15 uur. Om 10:00 uur is voor alle kinderen de KidsRun Nijmegen.

Net als voorgaande jaren zal de Bruggenloop starten vanaf de Waalkade. Met een sfeervolle finishstraat vindt op dit karakteristieke stukje Nijmegen ook de finish plaats. Uiteraard worden de twee Nijmeegse bruggen getrotseerd, waardoor de lopers het gehele parcours een fantastisch uitzicht hebben. Het parcours van de 10 kilometer brengt je langs het nieuwe stadseiland Veur-Lent.

Inschrijving
De inschrijving van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen is tot en met 5 september geopend via www.024sport.nl, mocht het aantal van maximaal 2000 deelnemers niet eerder worden bereikt. Op de dag zelf is er na-inschrijving mogelijk tot 30 minuten voor de start.

Naast de FortaRock Bruggenloop Nijmegen zal er vanaf 10:00 uur op de Waalkade de KidsRun Nijmegen plaatsvinden. Dit is een aparte jeugdloop voor basisschoolkinderen waarbij er geld word ingezameld voor de Vrienden van CWZ. Bij deze vierde editie van de KidsRun Nijmegen is het goede doel de beweegtuin voor de zieke kinderen van het CWZ.

Informatie
Meer informatie over de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en KidsRun Nijmegen via www.024sport.nl