Bouwdorpen Brakkenstein en Hazenkamp met thema middeleeuwen

Verschillende bouwdorpen in (de omgeving van) Nijmegen zullen dit jaar de middeleeuwen als thema voeren. De kinderen gaan met hout kastelen, stadsmuren, poorten en huizen bouwen.

Middeleeuws thema 
De bouwdorpen in de wijken Brakkenstein, Hees, Hazenkamp en bouwdorpen in Groesbeek hebben dit jaar gekozen voor een middeleeuws thema. Dit jaar zullen er dus heuse middeleeuwse nederzettingen verschijnen in en rond één van de belangrijkste steden uit de middeleeuwen. Kleine ridders en jonkvrouwen kunnen deelnemen aan verschillende bouwactiviteiten! Op ouderwetse kavels verrijzen prachtige kastelen, huizen en stadsmuren. Daarbij zullen aloude ambachten net als tijdens het 11e Gebroeders Van Limburg Festival op 29 en 30 augustus, hun herintrede doen. Uiteraard zullen vrijwilligers van het Gebroeders Van Limburg Festival aanwezig zijn voor tekst en uitleg en begeleiding.

De Stichting Gebroeders Van Limburg verzorgt op één dag een inhoudelijk programma op deze bouwdorpen met workshops en spelletjes zoals kegelen en steltlopen. Er worden workshops gegeven in schilderen, kaligraferen, dansen en meer. Zo krijgen de jonge jonkvrouwen en jonkheren een goed beeld van het leven en de ambachten in de late middeleeuwen in Nijmegen.

Bouwdorp Brakkenstein
Op woensdag 26 augustus wordt een Gebroeders van Limburg dag georganiseerd op bouwdorp Brakkenstein en op donderdag 27 augustus een dag op bouwdorp Hazenkamp. De bouwdorpen van Hees en Groesbeek krijgen materialen gesponsord van de Stichting Gebroeders van Limburg.

De volledige programmering voor het Gebroeders van Limburg Festival is terug te vinden op www.gvlimburg.nl . Toegangskaarten voor het festival zijn reeds verkrijgbaar.