De Pacifistisch-Socialistische Partij ’92 heeft deze week uitvoering gegeven aan één van haar programmapunten. In het verkiezingsprogramma stelde de Nijmeegse afdeling van de politieke partij al voor om een stedenband aan te gaan met Nador.

Veel raakvlakken tussen Nijmegen en Nador
Een stedenband gaat een stad aan wanneer er veel raakvlakken zijn tussen twee steden. De PSP’92 vindt dat Nador veel gemeen heeft met Nijmegen. Naast dat de steden beide in het oosten liggen, is Nador net als Nijmegen bezig met diverse infrastructurele projecten aan het water, met haar economische ontwikkeling en met bevorderen van toerisme.

Veel Nijmeegse Marokkanen komen oorspronkelijk uit Nador. Zij gaan vaak naar Nador voor familiebezoek. Er is dus een behoorlijke connectie tussen de beide steden. Daarom is de PSP’92 van mening dat Nijmegen naast het Turkse Gaziantep ook een stedenband met het Marokkaanse Nador dient aan te gaan.

Regionale samenwerking
De PSP’92 gelooft daarnaast in regionale samenwerking. Vanwege de schaal van de stad Nador met haar momenteel in uitvoering zijnde uitbreidingen richting Selouane en de bouw van diverse nieuwbouwwijken denkt de PSP’92 dat het verstandig is om deze stedenband in regionaal verband aan te gaan.

Daarom is door Ramon Barends van de PSP’92 bij het gemeentebestuur van Nador een oproep tot het aangaan van een stedenband tussen de Regio Arnhem/Nijmegen en de stad Nador bezorgd.