In het jaar 2013 begon de gemeente Nijmegen met een proef voor speciale verkeerslichten. Op de plek van het oranje licht werd door middel van de aftellende cijfers 3-2-1 geprobeerd mensen sneller te laten doorstromen. De overgang van rood naar groen zou dan geleidelijker gaan, net als in Duitsland. In heel Duitsland komt het verkeerslicht eerst op oranje te staan, alvorens op groen te komen. Daardoor kunnen mensen alvast in beweging komen en is zodoende de doorstroom beter.

Tenminste, zo zou het moeten zijn. De Gelderlander deed navraag bij de gemeente Nijmegen of deze proef met de verkeerslichten ook echt van toegevoegde waarde is geweest in het jaar 2013 en 2014. De aftelverkeerslichten zijn in Nijmegen gebruikt op het drukke kruispunt bij de school Talita Koemi. Het heeft echter volgens de gemeente niet tot directe verbetering geleid van de doorstroom van het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.