De gemeente Nijmegen heeft achter Plein 1944 een nieuwe strook met nieuwe bestrating aangelegd. Dit doet de gemeente om te testen of de natuurstenen die er zijn neergelegd beter lopen dan de originele bestrating die nu ligt op Plein 1944. Over die bestrating werd veel geklaagd, zo zou Plein 1944 bijvoorbeeld praktisch onbegaanbaar zijn voor mensen die slecht ter been zijn, door de vele hoogteverschillen in de bestrating.

Ondernemers en omwonenden zijn door de gemeente Nijmegen uitgenodigd om de nieuwe proefstrook achter Plein 1944 uit te proberen. Vandaag is met de neerslag alvast een uitgelezen kans weggelegd om te testen of de nieuwe bestrating ook tegen dit weertype bestand is.

Als de nieuwe bestrating wordt goedgekeurd, zal het komend najaar ook op Plein 1944 worden neergelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.