Op zaterdag 5 september vindt de presentatie plaats van The Little Lord of Life and Death, geschreven door Nijmegenaar Fedor van Rijn, bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Deze Engelstalige roman is een herschrijving van de mythe over Venus en Adonis.
Aanvang; 16.00 uur. Entree gratis maar wilt u laten weten als u komt?
 info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130

The Little Lord of Life and Death
Deze roman vertelt het verhaal van de bijzondere liefde en hartstocht van een opperwezen voor een tienerjongen. We volgen hem terwijl hij opgroeit en zich overgeeft aan zijn hartstocht voor zijn geliefde. Hij ontwikkelt zich tot een man die twijfelt aan zijn lot en later de controle over zijn leven neemt. Hij moet hierbij balanceren tussen de natuurlijke en de bovennatuurlijke wereld.

Naast het behandelen van de vraag over het onontkoombare lot versus de vrije wil onderzoekt dit boek ook de interactie tussen de wereld van de mensen en die van de klassieke goden. Hoe kan een jongen een god worden? Waarom kiest hij daarvoor? Wie verlangt dat van hem en waarom? Wie niet? Met een combinatie van historische fictie en een moderne ‘coming of age’-roman komen de antwoorden op deze vragen naar boven.

Fedor van Rijn is geboren en getogen in Nijmegen en studeerde van 2001 tot 2006 Griekse & Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na afronding van zijn studie is hij gaan werken als ‘English Language trainer’, onder andere in Milaan, Berlijn en Santiago de Chile. Vanaf zijn jeugdjaren heeft hij korte verhalen en gedichten geschreven.

Hij is gefascineerd door de geschiedenis en de mythologie van de klassieken. Is er een einde aan mythologie en een begin van geschiedenis? Waar loopt de grens tussen fictie en non-fictie? Samen met zijn bewondering voor de Engelse taal en literatuur heeft dit geleid tot zijn eerste roman. Fedor van Rijn woont en werkt momenteel in Santiago in Chili.

Titel: The Little Lord of Life and Death
Auteur: Fedor van Rijn
Pagina’s: 290
Prijs: 9,99 euro
Dekker v.d. Vegt