NEC heeft het Ajax in de 3e speelronde van de Eredivisie niet lastig genoeg kunnen maken. In eigen huis werd met 0-2 verloren van de Amsterdammers, die ook alles behalve groots speelden. Vooral in de eerste helft wist NEC goed mee te komen en werd het af toe gevaarlijk. In de tweede helft scoorde Milik de 0-1 en viel de 0-2 door een ongelukkig eigen doelpunt.

De sfeer zat er voorafgaand aan de wedstrijd nog goed in, in de Goffert. Na de 3-0 zeperd bij Heracles Almelo vorige week, gingen de Nijmegenaren op zoek naar eerherstel. Dit lukte in eerste instantie behoorlijk. Ajax wist maar zelden gevaarlijk te worden, omdat de defensie van NEC goed stond. Aan de andere kant wist NEC zelf weinig af te dwingen, al werd het soms wel gevaarlijk. Kristján Emilsson kreeg namens NEC een aardige kans, maar de bal verdween naast. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Milik en Klaassen, maar NEC bleef simpel overeind.

De tweede helft kon niet slechter beginnen. Het eerste schot in de tweede helft van Ajax, werd direct omgezet in een doelpunt. De IJslandse doelman Halldársson van NEC zag er bij het schot van Milik, waarin wel een stuitje zat, niet goed uit. NEC probeerde het daarna wel, maar kon niks forceren. De ploeg mist stootkracht in de voorste linie. Smaakmakers van het vorige seizoen, Jahanbakhsh en Ars, worden nodig gemist aan Nijmeegse zijde.

Aankomende vrijdag mag NEC alweer aantreden, ditmaal uit bij Willem 2. Dat team wist in de competitie nog niet een keer te winnen, en scoorde evenals NEC nog maar 1x in drie wedstrijden.