Een 44-jarige Nijmegenaar die eind mei op het gemeentehuis in Cuijk een ambtenaar bedreigde, heeft tijdens het hoger beroep opnieuw dezelfde straf te horen gekregen. Hij moet namelijk aan een werkstraf van 60 uur voldoen.

De Nijmegenaar, die inmiddels aangemerkt mag worden als uitgeprocedeerde asielzoeker, was op 29 mei naar het gemeentehuis in Cuijk gegaan, omdat hij zijn portemonnee was verloren. Toen hij op het gemeentehuis aankwam bleek er geen geld in zijn portemonnee te zitten, hetgeen hem niet lekker zat. Hij bedreigde daarbij de ambtenaar die hem te woord stond met de woorden ‘ik maak je kapot als ik je op straat tegenkom’.

Van de rechter kreeg hij eerder al de uitspraak van 60 uur werkstraf te horen, maar de Nijmegenaar liet het er niet bij zitten. Hij ging in hoger beroep en beweerde daarbij dat de ambtenaar hem verkeerd zou hebben verstaan. Hij zou gezegd hebben dat hij zelf kapot ging zonder het geld in zijn portemonnee. In hoger beroep werd met die bewering de grond aangeveegd.

De verdachte werd al eerder veroordeelt voor het mishandelen van een ambtenaar.