Op donderdag 3 september, van 16.00-20.00 uur, laten Zelfregiecentrum Nijmegen en J72 zien wat zij allemaal in huis hebben. Dat is veel. Het programma voorziet in een informatiemarkt, mini-workshops, muziek, theater en kookactiviteiten. We stellen beide organisaties kort aan u voor.

Zelfregiecentrum Nijmegen staat voor ‘sterker worden in je eigen keuzes maken’: via de zelfregieroute, verschillende trainingen, coaching, deelname aan een zelfhulpgroep en allerlei mogelijkheden tot ontmoeting. Zo is de open inloop (elke ochtend van 9.00-13.00 uur) weer gestart. Ervaringsdeskundige inloopmedewerkers van Zelfregiecentrum en Ixta Noa kunnen hier meer over vertellen. De meeste activiteiten zijn gratis; zo niet, dan zijn de kosten minimaal.
We zijn er voor iedereen die meer tot zijn recht wil komen dan nu het geval is en daar stappen in wil zetten. Juist ook als je nog niet precies weet hoe. Een afspraak om de mogelijkheden te verkennen, is zo gemaakt. Zeker tijdens de Open Dag.

Vragen en signalen
Het Zelfregiecentrum is tevens belangenbehartiger voor mensen met een lichamelijke (WIG), verstandelijke (Onderling Sterk) of psychische beperking (De Kentering). BWN biedt juridische ondersteuning op het terrein van sociale zekerheid. De vijfde partner van het Zelfregiecentrum, Trias, organiseert kookactiviteiten, toneel en cursussen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij verzorgen deze dag onder meer de pannenkoeken en de soep.
Ook mensen van Stip Centrum zullen aanwezig zijn.
Je kunt deze dag dus ook met vragen en signalen terecht bij diverse partijen, die je verder kunnen helpen.

Thuiskok
J72 is een werkplaats voor ondernemende mensen die willen dromen, delen en waarmaken. Zij presenteren deze dag het project Bijzonder thuisafgehaald. Dit is opgezet voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met koken of die slecht ter been of ziek zijn. Zij worden gekoppeld aan een thuiskok, die het leuk vindt om op één of twee vaste dagen in de week een verse maaltijd bij je thuis te brengen. Zo ontstaat ook ontmoeting.
J72 verzorgt deze dag ook voorlichting over het maken van een toekomstplanning en over het project Wijkring (een bijzondere vorm van wonen).
Je kunt deze dag ook de co-werkruimte van J72 zien voor freelancers, zzp’ers en mensen die even niet op hun eigen kantoor willen werken.

Kortom, er is tijdens deze Open Dag heel veel te zien, te horen, te doen en te beleven. Neem er de tijd voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.